גבעת שמואל מציינת 78 שנה לניצחון על הנאצים ומצדיעה לוטרנים

תושבי העיר, שלחמו במלחמה במסגרות צבאות בנות הברית והצבא האדום.

גבעת שמואל מציינת 78 שנה לניצחון על הנאצים ומצדיעה לוטרנים - תושבי העיר, שלחמו במלחמה במסגרות צבאות בנות הברית והצבא האדום.

הבוקר (יום ג'), ציינה עיריית גבעת שמואל את "יום הניצחון" בטקס מרגש, שהתקיים בבית יד לבנים בעיר בהשתתפות ראש העיר יוסי ברודני, חברות המועצה שלומית מנטל ועינת כרמל, מנהלת האגף לשירותים חברתיים אתי סומך וצוותה.

האירוע התקיים כאמור, לציון גבורתם ותרומתם של הוטרנים לניצחון, להצלת העם היהודי ולהקמת מדינת ישראל. הוטרנים הינם יהודים שלחמו בעוז ובגבורה במלחמת העולם השנייה במסגרת הצבא האדום, בעלות הברית ויחידת הפרטיזנים והביאו לניצחון על גרמניה הנאצית.

מחובתנו להמשיך ולהנחיל לדורות הבאים, את מורשתם של הגיבורים שלחמו וניצחו, הגיבורים שנפלו בקרבות מול הנאצים ובזכותם חייהם של יהודים רבים ניצלו. העיר גבעת שמואל קלטה לאורך השנים אלפי עולים, רבים מהם היו גיבורי המלחמה, קצינים ולוחמים אשר חוגגים את היום הזה ואנו בשם התושבים ועם ישראל כולו, מצדיעים להם, מוקירים אותם ואומרים להם תודה!