כנס יש"י של משרד החינוך, במעמד הרב מאיר ישראל לאו רבה הראשי של ישראל לשעבר

זו השנה השלישית ברציפות שמשרד החינוך בוחר לקיים בגבעת שמואל את אחד מהכנסים החשובים שהוא מקיים לאורך השנה - כנס יש"י – יחד שבטי ישראל

יוסי ברודני ראש עיריית גבעת שמואל: "מערכת חינוך איכותית, מתקדמת ומובילה, אינה נמדדת רק בהישגים לימודיים, אלא גם ביצירת שפה משותפת, וביצירת אקלים חברתי של קבלה, של סובלנות ושל כבוד הדדי"

במערכת החינוך בישראל, לומדים תלמידים במסגרות לימוד שונות - ביניהם גם החינוך הממלכתי והחינוך הממלכתי דתי. התלמידים בכל מסגרת, לומדים ומתחנכים בהתאם לתפיסת העולם החברתית, התרבותית והדתית הנהוגות בה. לעתים קרובות, תלמידי זרם אחד אינם מכירים תלמידים מהזרם האחר  ואינם נחשפים לעולמם התרבותי.

כעיר דוגמא ומופת לדו קיום בין דתיים וחילוניים החיים זה לצד זה באהבה, נבחרה גבעת שמואל על ידי משרד החינוך, זו השנה השלישית ברציפות, לקיים את כנס יש"י – יחד שבטי ישראל, שמטרתו להעמיק את הקשר, את השותפות ואת הערבות ההדדית בין תלמידי החמ"ד לתלמידי בתי הספר הממלכתיים.

הכנס התקיים במעמד הרה"ג ישראל מאיר לאו שליט"א  הרב הראשי לישראל לשעבר ורבה של העיר ת"א יפו, יוסי ברודני ראש העיר המאחרת גבעת שמואל,  הגב' ורדה אופיר מנהלת מחוז מרכז במשרד החינוך.

הכנס נפתח בברכתו של ראש עיריית גבעת שמואל, מר יוסי ברודני, שאמר: "אנו בגבעת שמואל מאמינים כי צמיחתה של מערכת חינוך איכותית, מתקדמת ומובילה , אינה נמדדת רק בהישגים לימודיים, אלא גם ביצירת שפה משותפת, בצמצום מתחים בין הקבוצות השונות וביצירת אקלים חברתי של קבלה,  של סובלנות ושל כבוד הדדי. רק כך, נוכל ליצור חברה סולידרית ומלוכדת / המבוססת על תרומה לקהילה, על מעורבות חברתית, על "ואהבת לרעך כמוך" ועל מחויבות משותפת לעתיד טוב יותר עבור המדינה והחברה.

אחריו דיבר הרב ישראל מאיר לאו, הרב הראשי לישראל לשעבר ורב העיר תל אביב-יפו. הרב חיזק את מנהלי בתי הספר והרכזים החברתיים שלוקחים חלק בתכנית ואמר: "קיים משהו משותף לכולנו, כולנו רוצים לשמור על הזהות שלנו. בשונה מעמים אחרים לאורך ההיסטוריה, עם ישראל, על אף שהתקיים נגדו מסע של שואה, מתקיים, בן אחר בן, שלושת אלפים שנים אחורה. כאשר שמים את הזהות כמרכיב מחבר לא צריך להיות הבדל בין בית ספר כזה או אחר. לא צריך להתעסק במפריד או במפלג, אלא במעלות חברנו ולא חסרונם."

בקטע המוסיקלי  תלמידי בתי הספר ממלכתי "אלון" וממ"ד "מורשת זבולון" מגבעת שמואל שרו את השיר "יחד כל הדרך" ובחלק האומנותי, הופיעו האומן בילגו ואמנית צביה מרגליות, שסחפו את הקהל, ויצרו את החיבור הרוח לתוכן.

ורדה אופיר מנהלת מחוז מרכז במשרד החינוך העניקה לראש עיריית גבעת שמואל מגן הוקרה והערכה על הובלתו את העיר סמל ומופת לדו קיום בין דתיים לחילוניים, סיכמה את המפגש ואמרה: "מכלול העשייה שלנו בבית הספר לא מסתכמת בשיעור לשון או מתמטיקה, בבגרות באנגלית או היסטוריה, אנחנו פה בשביל לחנך. אנחנו משקיעים שעות, אנרגיות, מחשבה, כדי שבסופו של דבר נצמיח את תלמידנו, נבנה אותם למציאות של בגרות ותרומה לסביבה ולקהילה. מחוז מרכז מאגד בתוכו את רוב חלקי החברה הישראלית – חברות שונות, מגזרים שונים, אנשי ערים ואנשי מושבים וקיבוצים. ביום יום זה מורכב ומאתגר. תכנית יש"י נותנת את ה"למה", ואת ה"בשביל מה" הגדול ביותר. אנחנו מחוז אחד, אנחנו חברה אחת, אנחנו מדינה אחת, יחד."

1.jpe

2.jpe