הנצחה ע"ש אל"מ משה כרמי ז"ל

כרמי, תושב גבעת שמואל, תרם באופן משמעותי לביטחונה של מדינת ישראל במסגרת שירותו בחיל המודיעין וזכה על כך ב-3 פרסים מטעם "ועדת פרס ביטחון ישראל"

ראש העיר יוסי ברודני: "אנו רואים חשיבות רבה בהנצחתם של תושבינו הוותיקים, המהווים דוגמא ומופת לערכיות, לציונות ולמצוינות עבור הדורות הבאים"

עיריית גבעת שמואל חנכה את גינת "הארזים" בשכונת רמת אילן, על שמו של אל"מ משה כרמי ז"ל. לטקס הגיעו ראש עיריית גבעת שמואל, יוסי ברודני, אשתו של משה ז"ל הגב' זיוה כרמי, ובני משפחתה, חברי מועצת העיר גבעת שמואל, אל"מ במיל) יצחק קירשנבאום חתן פרס ביטחון ישראל ומפקדו של משה בחיל המודיעין וחברים נוספים משירותו הצבאי.

כרמי, תושב העיר גבעת שמואל, הקדיש את מרבית חייו ותרם רבות לביטחונה של מדינת ישראל, כקצין בכיר ומוערך ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין בצה"ל. לאחר פרישתו מצה"ל בדרגת אל"מ, הוא המשיך לעבוד 24 שנים נוספות, כאזרח עובד צה"ל,  באותה יחידה בחיל המודיעין, בה שירת כקצין. הוא היווה מוקד ידע לתחום הטכנולוגי בו התמחה, לימד והכשיר דורות רבים של מהנדסים בצבא – בארץ ובעולם. הוא נחשב לפורץ דרך בתחומו, בעיקר בשל חשיבתו היצירתית והמיוחדת, אשר הביאה אותו להמציא פתרונות טכנולוגיים ייחודים, שתרמו באופן משמעותי לביטחונה של מדינת ישראל.
על תרומתו ופעלו לביטחון המדינה, הוא זכה בשלושה פרסים ובציון לשבח מטעם "ועדת פרס ביטחון ישראל". פרסים אלו הוענקו לו ע"י שרי הביטחון דאז משה דיין, עזר ויצמן ויצחק רבין ומטעמי ביטחון המידע, פרויקטים אלו נותרו סודיים ועד היום לא הותר לפרסמם לציבור.

במהלך הטקס, נשאו דברים (סא"ל במיל') קלוד אטיאס - חברו הקרוב של משה בחיל המודיעין, (רס"ן במיל') ד"ר גליה כרמי בר-חמא - בתו של משה כרמי ז"ל וראש עיריית גבעת שמואל יוסי ברודני שאמר: "בגבעת שמואל, מעורבות חברתית, ציונות ומצוינות אינם סיסמה, אלא דרך חיים של אנשים נפלאים ומיוחדים, היוצרים את ההון החברתי והאיכותי שלנו והופכים את החברה והקהילה בגבעת שמואל לערכית ולמעורבת יותר. הטקס היום, מבטא את החשיבות הרבה שאנו רואים בהנצחתם של תושבינו הוותיקים, המהווים דוגמא ומופת לערכים אלו, עבור הדורות הבאים והם סיפורה של הארץ והעיר הנפלאה שלנו גבעת שמואל".