אומרים תודה לסיירת הורים!

לאורך כל חופשת הקיץ היה מי שחיכה לבני הנוער של גבעת שמואל באזורי הבילוי ובמקומות המפגש ודאג שגם בלילה, הם יוכלו לחזור הביתה בשלום ממקומות הבילוי שלהם. תכירו את "סיירת ההורים של גבעת שמואל"

עם סיום חופשת הקיץ וחזרתם של תלמידי העיר מימי החופשה הארוכים, כינס ראש העיר יוסי ברודני את סיירת ההורים של גבעת שמואל, כדי להודות להם על פעילותם והתנדבותם במאמץ העירוני לשמירת ביטחונם האישי של בני הנוער במהלך חופשת הקיץ "גבעת שמואל היא עיר מרכז לחינוך ולמצוינות וככזו, חרטנו על דגלנו את הדאגה והמחויבות לכל ילד וילדה בעיר במסגרות הפורמליות והבלתי פורמאליות, בתוך בתי הספר ומחוץ להם.  אני רואה בליווי והדאגה לבני הנוער גם במהלך שעות הפנאי שלהם, מחויבות עירונית לא פחות משזו מחויבות אישית של הוריהם. בהזדמנות זו אני רוצה להודות לכל המתנדבים הרבים שפעלו בתקופה זו עבור בני הנוער של גבעת שמואל ולאחל להם שנת ביטחון ובריאות איתנה"

בני הנוער והצעירים בגבעת שמואל יצאו לבלות וליהנות בפארקים ובמרחבים הציבוריים בעיר ומחוץ להם עד השעות הקטנות של הלילה ובמקרים רבים, ללא שום ליווי והדרכה על המותר והאסור. אל תוך הוואקום הזה נכנסו במהלך הקיץ עשרות תושבים, רובם המוחלט הורים בעצמם לבני נוער, שהתנדבו לקחת חלק ב"סיירת בהורים" של  גבעת שמואל. מדובר בקבוצות הורים שיצאו מדי ערב אל נקודות המפגש המרכזיות בעיר, בפארקים, בגינות המשחקים וברחובות, בעיקר על מנת להיות  נוכחים עבור אותם צעירים וצעירות.

"סיירת ההורים העירונית הוקמה כדי לחזק את תחושת הביטחון עבור בני הנוער ולהעניק להם בעת הצורך, מענה מניעתי לבעיות לפני שהן צצות. אנו נשמח על הצטרפותם של הורים נוספים, המעוניינים לקחת חלק בפעילות מבורכת וחשובה זו עבור בטחון ילדינו" מסבירה שלומית מרסיאנו מנהלת הרשות העירונית לביטחון קהילתי בגבעת שמואל .

"הכוונה היא ליצור קרבה לבני הנוער מתוך דאגה להם ומתוך הרצון שלנו להיות שם עבורם בכל מקום, כדי שלא נצטרך להגיע למקומות קיצוניים של צורך בטיפול בבעיות אחרי שהן כבר מתרחשות", מסבירה מרסיאנו ומוסיפה "מטרת סיירת הורים גבעת שמואל היא ליצור דיאלוג של מבוגר משמעותי מכיל ואכפתי עם בני הנוער כגורם משפיע, להיות עבורם אוזן קשבת ולפתח תשאול מקדם שיח. בנוסף, אנחנו רוצים ליצור יותר מעורבות הורית - כזו הנובעת מאחריות ודאגה ומהצורך להיות נוכח וליצור קשר פתוח עם הילדים,  המבוסס על  אמון ולא על חשדנות והסתרה".