מכשירי דפיברילטור הוצבו ברחבי העיר

כל אחד יכול להציל חיים: ארבע עמדות דפיברילטור הוצבו ברחובות גבעת שמואל להצלת חיי אדם בחרום • ראש העיר יוסי ברודני: "מיזם מציל חיים, אשר יכול להוות את ההבדל בין חיים למוות באירוע חירום רפואי"

השבוע הותקנו ברחבי העיר גבעת שמואל, ארבע דפיברילטורים, אשר ישמשו את התושבים להצלת חיים בעת חירום. הדפיברילטורים החדשים הוצבו בעיר, כחלק משיתוף פעולה של ראש העיר יוסי ברודני ומנכ"ל העירייה גבי חדד, עם נציגי מד"א אילן קליין ואיתי וייס, במטרה לשפר את הסיכוי להצלת חיי התושבים בחרום בעת אירוע לבבי.
כל עמדת החייאה חכמה, כוללת דפיברילטור מתקדם של מד”א וארון אלקטרוני, המחובר לרשת מד”א, שנשלט מרחוק ומיקומו מזוהה במוקד 101. כך, במקרה של התמוטטות פתאומית ודום לב, צוותי מד”א במוקד 101, ידריכו את המתקשר לשלוח עובר אורח לארון החכם הקרוב, יפתחו אותו בשליטה מרחוק וינחו לחבר את המכשיר למטופל, זאת במקביל להזנקת ניידת טיפול נמרץ וכונני מד”א למקום.

עמדות הדפיברילטור החדשות בגבעת שמואל, הוצבו בפארק הדרומי הסמוך לכביש מכבית (המזרקות), בפארק רמון על יד במת האירועים, בסמוך לבמה בפארק האירועים המרכזי של גבעת שמואל ברחוב הזיתים ובספורטק העירוני.

במד”א מדגישים את חשיבות השימוש בדפיברילטור להצלת חיים ומסבירים כי בכל 60 שניות שחולפות ללא טיפול מרגע תחילתו של אירוע לבבי, פוחתים סיכויי ההישרדות של החולה בכשבעה עד עשרה אחוזים. ככל שמתן מכת חשמל מתרחש מהר יותר, הסיכוי של החולה לחדש את פעילות הלב גדל.

התקנת הדפיברילטורים התאפשרה גם בשל סיועם של מ”מ ראש העיר בני סומך וחברת המועצה עינת כרמל והשתתפותן של משפחות מגבעת שמואל, אשר התנדבו לתרום למען הצבת הדפיברילטורים לזכר יקיריהן, בהן משפחתם של אריאל אלמוג ז”ל ושל ד”ר אורן זוסמן שאשתו מעיין, קידמה את הפרוייקט להנצחת בעלה.

ראש עיריית גבעת שמואל, יוסי ברודני: "פרישת הדפיברילטורים בעיר היא בשורה של ממש עבור התושבים, שכן מדובר במיזם מציל חיים, אשר יכול להוות את ההבדל בין חיים למוות באירוע חירום רפואי ולקצר באופן משמעותי את זמני התגובה לביצוע החייאה. ברוח זו נמשיך לפעול למענם של התושבים, על מנת להבטיח את איכות החיים והסביבה בעיר".

ראש העיר יוסי ברודני וברקע מכשיר דפיברילטור