מבצע ניטור והדברת יתושים

"המבצע נועד כדי לצמצם את התרבות היתושים ולהמשיך לשמור על איכות חיי התושבים" מסביר נועם ארוילי, מנהל אגף שפ"ע בעיריית גבעת שמואל

עיריית גבעת שמואל יצאה השבוע במבצע ריסוס מקיף ברחבי העיר, במטרה לצמצם את תופעת היתושים, איתה מתמודדות רשויות רבות בארץ עם בא הקיץ.

במסגרת זו, צוותי אגף שפ"ע של העירייה, ערכו מבצע לניטור מקורות הדגירה הפוטנציאליים והדברה של יתושים במקומות הנדרשים בעיר, כחלק מפעולות המנע שהעירייה מבצעת כדרך קבע לקראת ימות הקיץ החמים. בעירייה מדגישים כי המודעות לנושא ושיתוף הפעולה של התושבים, הכרחיים על מנת שנוכל כולנו יחד, לצמצם ככל שניתן את מטרד היתושים.

נועם ארוילי, מנהל אגף שפ"ע בעיריית גבעת שמואל: "המבצע נועד כדי לצמצם את התרבות היתושים ולמנוע פגיעה באיכות חיי התושבים. מקורות הדגירה העיקריים של היתושים, נמצאים בעיקר במי חצרות הבתים ובאזורי מים עומדים. כמו כן, השקיית יתר בגינות מעודדת לחות גבוהה ומושכת יתושים ודומיהם. לכן, יש לבצע לפחות אחת לשבוע בדיקה יסודית של כל החצרות והשטחים המשותפים - כולל ניקוזים בחניונים ובחדרי אשפה. בנוסף, יש לרוקן תחתיות עציצים, אדניות, דליים, חביות, אגרטלים וניקוזי מזגנים".