Banners

12/09/2017
הקש להגדלה! (הגדל)
הקש להגדלה!

ערב ראש השנה תשע"ח,  קיימה עיריית גבעת שמואל, במעמד ראש העיר יוסי ברודני, סגני ראש העיר וחברי המועצה, מנהלי העירייה והמתנ"ס , בני משפחות  וחברים, ערב הוקרה חגיגי  למאות  תושבי העיר המתנדבים בקהילה.

את הערב החגיגי שהתקיים באולם התרבות החדש פתח ראש העיר יוסי ברודני ואמר :" אין תחום בחיי העיר שהאנשים הטובים והיקרים שיושבים כאן הערב אינם לוקחים בו חלק ומהווים עבורנו מכפיל כוח משמעותי. לכולכם  כאן היום יש חלק משמעותי בעשייה ובהצלחה של גבעת שמואל. הערב  יש לי זכות גדולה לומר לכם ולבני משפחותיכם בשם תושבי העיר כולה – תודה רבה". עוד נשאה דברים אתי סומך, מנהלת האגף לשירותים חברתיים בעירייה.

רכזת המתנדבים בעירייה ורד פרץ:" הזוכים באותות ההצטיינות נקבעו במסגרת וועדה מקצועית בראשותו של סגן ראש העיר בני סומך שבחנה את עשרות טפסי ההמלצות שקיבלה מתושבי העיר לאחר שנקראו בחודש האחרון להמליץ על מתנדבים בקהילה".

את אותות ההצטיינות העניקו מעל הבמה ראש העיר יוסי ברודני בליווי סגנו ויו"ר הוועדה בני סומך, מנהלת יחידת ההתנדבות  בעירייה ורד פרץ שהייתה אמונה על ארגון הערב .
בהמשך הערב נהנו הנוכחים מהצגה " מחפשים אהבה " – קומדיה רומנטית , של התאטרון העברי.

הזוכים באותות ההצטיינות, (על פי התחומים השונים):

תחום בטחון – גיל דאובה -מתנדב משנת 2000, במשטרת ישראל.  במסגרת זו מתנדב בכמה תחומים בתנועת שפלה, ביחידת הג'יפים ומפקד ביחידת פינוי צירים.
בשנת 2016, הקים  יחידה מבצעית, של משמר אזרחי גבעת שמואל. הוא מתנדב באופן קבוע מספר פעמים בשבוע ומצטרף לניידת הסיור בעיר.

תחום הצלה ורפואה – אייל טילנגר- מתנדב קבוע מארגון מד"א, פעיל  לאורך כל החודש , לרבות כוננות בסופ"ש וחגים וזמין לכל קריאה עבור התושבים.

תחום פעילות  חסד – ירדנה תובל- מתנדבת  מספר שנים בעמותת אילני חסד , פעילה מספר ימים בשבוע בחלוקה ובארגון סלי מזון למשפחות שידם אינה משגת .עמותת "אילני חסד" הוקמה בשנת 1995 ' מתוך מגמה לסייע למשפחות נזקקות. מפעילות צנועה, שהתמקדה באיסוף מוצרי מזון וחלוקת המצרכים למספר משפחות נזקקות - התפתחה העמותה, וכיום היא תומכת במאות משפחות נזקקות בגבעת שמואל והסביבה, בדרכי סיוע מגוונות.

תחום התנדבות בקהילה- 4 מתנדבים מצטיינים:

זהבה אלון מנהלת  'בוטיק הגבעה': מנהלת ומרכזת את פעילות 'בוטיק הגבעה', חנות יד שנייה לכל המשפחה המופעלת ע"י מתנדבות וכל ההכנסות לטובת משפחות בסיכון.  זהבה  מרכזת את כל פעילות החנות, מפתחת קשרים עסקיים עם ספקים שונים לקבלת תרומות , מנהלת את קבוצת הפייסבוק של הבוטיק המונה מעל ל 3,000 חברים . הכנסות הבוטיק מוכפלות מדי שנה  ועומדות  על  למעלה 100,000 ₪ בשנה וחוזרות כולן לטובת הקהילה

שלומית גדרון – יו"ר מועצת 55+ קבוצת יזמות למען אזרחים ותיקים בעיר . הקבוצה הוקמה ע"י המתנ"ס ומתנדבים מהקהילה .שלומית גדרון מרכזת את פעילות 55+. הקבוצה  יוזמת ומתפעלת פרוייקטים  : הרצאות ימי א' , חוגים מגוונים: שיעורי תנך ,ציור ,פטאנק ,הליכה נורדית ועוד. כמו כן עובדת שלומית גדרון, בשיתוף פעולה עם המתנ"ס לגיוס חברים לפעילות ולהתנדבות במסגרת פעילותה בארגון שלם. לשלומית תרומה מיוחדת לתחום זהב בגן בו משולבים סבים וסבתות בגני הילדים בעיר .

פנחס כהן - מתנדב במרכז יום לקשיש -מגיע מתל אביב מספר פעמים בשבוע להתנדב במרכז היום לקשיש – 'הבית על הגבעה' .מסייע לצוות המקצועי במרכז , מלווה את הקשישים לביקורים בקופת החולים . משמש אוזן קשבת לקשישים
מאד מסור ואהוב על מבקרי המרכז .

טובה גולדרייך – בית יד לבנים -טובה מרכזת את פעילות בית יד לבנים , יוזמת ומפתחת קשרים עם בתי הספר בעיר , יזמה פרוייקט משותף עם בני נוער והמשפחות השכולות לתיעוד ולסיפור חיים של הנופלים ומשקיעה רבות מזמנה לשיפור  ומינוף העשייה במקום.

השנה הוענק אות כבוד על פיתוח יוזמה חברתית
לנפתלי קליין
- ייסד ומקים את ארגון "אחוקים –חברים בדרכים"
הארגון המונה כ- 1000 מתנדבים מכל הארץ המסייע לכל הנדרש לנהגים  התקועים בדרך..(החלפת גלגל, סיוע בחילוץ מרכב נעול )

אות הוקרה לארגון מתנדב מצטיין הוענק למעגל נשים
מעגל נשים גבעת שמואל הוקם  לפני 4 שנים ותוך זמן קצר הפך למעגל הגדול ביותר בארץ המונה מעל 40 חברות, עם פעילות נרחבת לאורך כל השנה. נשות המעגל מקדישות את זמנן ומרצן ולא פעם אף מכספן, הכל למען התנדבות בחברה ובקהילה. מאז הקמתו הוביל המעגל מספר רב של פרויקטים ברמה המקומית והארצית.
לצורך מימון הפרויקטים  המעגל מקיים במהלך השנה ערבי התרמה. יו"ר מעגל הנשים בשנת 2017 היא  חיבה ולדמן בן-אשר.

עבור לתוכן העמוד